Czym różni się miód manuka od innych miodów?

 

Swoje wyjątkowo silne właściwości nektar z kwiatów krzewu Manuka zawdzięcza synergii działania kilku substancji, które powstają podczas całego procesu tworzenia miodu. Do przemiany dochodzi zarówno w organizmie pszczoły, podczas transportu nektaru przez pszczołę do ula, jak i podczas procesu dojrzewania miodu. 

 

SKŁADNIKI AKTYWNE nie w każdym miodzie Manuka!


Istotny dla zachowania ważnych czynnie składników  jest także proces pozyskiwania miodu na zimno, który sprawia, że pozostają nienaruszone enzymy odpowiedzialne za produkcję nadtlenku wodoru. Działanie miodu wywołane jest także obecnością naturalnych fenoli, kwasów organicznych i antyoksydantów. Kolejnym czynnikiem warunkującym aktywność miodów jest wysokie ciśnienie osmotyczne oraz methyloglyoxal, który powstaje naturalnie w procesie dojrzewania miodu w komórkach plastra.


Bogactwo składników zawartych w  miodach Manuka, w szczególności duża ilość bioaktywnych związków odpowiedzialnych za jego dobroczynne właściwości kwalifikują go do szerokiego zastosowania w dziedzinie medycyny, farmacji oraz kosmetyce.


Obecność składników bioaktywnych w miodach Manuka jest dość zróżnicowana i może się różnić w zależności od partii, czy zbioru. Z tego powodu NZ Health Naturally bada każdą partię miodu, aby sprawdzić ich zawartość.


Miód Manuka UMF® jest pełen unikalnych bioaktywnych składników roślinnych roślinnych wspierających Twoje zdrowie. Ze względu na swoje wyjątkowo silne właściwości zdrowotne jest doceniany od wielu pokoleń przez Nowozelandczyków, a dzięki badaniom naukowym zyskał także światową renomę.  


Dzięki synergii składników bioaktywnych zawartych w miodach Manuka jest nieoceniony w łagodzeniu wielu dolegliwości. Wspiera zdrowie układu pokarmowego, oddechowego, jamy ustnej, skóry oraz ogólną odporność i witalność.  Dba o codzienną wewnętrzną równowagę Twojego organizmu.


UMF® jest unikalną miarą aktywności biologicznej, która jest naturalnie obecna w tym szczególnym miodzie i posiada poziom UMF® od 5+ do 25+.

 

 

Zastosowanie miodu: dla utrzymania zdrowia 1-2 łyżeczki  3 razy dziennie / pół godziny przed posiłkiem. 



Wprowadź do swojej diety miód Manuka UMF® i wykorzystaj jego korzyści zdrowotne dla siebie i swojej rodziny. 

 

 

Na całym świecie ludzie wymieniają się opiniami niesamowitych efektów, jakie spowodował miód Manuka UMF®. Nasze portfolio historii tych, którym nasz miód pomógł nieustannie się zwiększa.

 


 



Strona thenaturefarm.pl korzysta z plików cookies w celu realizacji usług zgodnie z Polityką dotyczącą cookies. Stosujemy je w celach zapewnienia maksymalnej wygody użytkowników przy korzystaniu z naszego serwisu. Możesz określić warunki przechowywania lub dostępu do cookie w Twojej przeglądarce.
Pozdrawiamy, zespół the nature farm.
Zamknij
pixel